Mijn visie: Homeopathie probeert iemand weer in evenwicht te brengen met gebruikmaking van het zelfgenezend vermogen[dropcap]I[/dropcap]n mijn visie ga ik er van uit dat klachten zijn terug te voeren op iets in ons leven wat herhaaldelijk terug keert en ons dwars zit. Het valt me op hoe vaak mensen in zichzelf herkennen dat er één ‘iets’ centraal staat. We hebben meerdere ‘zwakke’ plekken, maar zoals een ballon ook meerdere zwakke plekken heeft, knalt deze altijd maar op één punt. De zwakste plek. Zo ook in ons. We hebben allemaal zo’n plek in het energetisch systeem van ons lichaam. Gedurende ons leven komt deze, door allerhande omstandigheden zoals omgevingsfactoren, verlies, verdriet, meer op de voorgrond en laat zich dan zien als mentale en/of fysieke klachten. In mijn praktijk ga ik met u op zoek naar deze ‘wring’. De methode die ik daarvoor gebruik is de Sensation methode van Dr.Rajan Sankaran.

Je kunt op verschillende “niveaus” voorschrijven. Op basis van de gestelde diagnose, op basis van de manier waarop de klachten zich laten zien, op emotioneel, op mentaal of op levenskracht (energetisch) niveau. Homeopathie werkt het beste als je op levenskracht niveau voorschrijft en hoe preciezer hoe beter. De Sensation methode is een nieuwe techniek in de homeopathie en een  grote sprong vooruit in het voorschrijven van het juiste middel.

Het lukt echter niet altijd om via de Sensation methode tot het juiste middel te komen. Als dat niet lukt gebruik ik de gangbare homeopathische methode, waarbij je meer de klachten benaderd als zijnde gelaagd. Zoals de lagen van een ui en deze laag voor laag af pelt.

Dat homeopathie ook heel nuttig kan zijn bij acute klachten is doorgaans minder bekend. Hebben chronische klachten de neiging niet vanzelf over te gaan, acute klachten zullen dat wel doen.  Het inzetten van homeopathie in geval van griep, verkoudheid, na ongelukjes etc , gaat dan meer om het ziekteproces milder of sneller te laten verlopen of om te zorgen dat acute klachten niet chronisch worden.

Veel mensen die zijn vastgelopen of uitbehandeld in het reguliere circuit, heb ik kunnen helpen omdat de homeopathie uw klachten op een heel andere manier benaderd.

Uitgebreide informatie over homeopathie, mijn praktijk en mijn visie kunt u hieronder downloaden.
[wpdm_package id=’1219′]